top of page

ANNONSER

Detta händer under Idre Yran 2023

Äntligen är det dags för Idre Yran. Årets evenemang bjuder på en hel del favoriter från tidigare år men även några nyheter. Programmet är nu fastställt och finns här nedan.


Underhållning Idre Yran

Underhållning på festivalområdet under Idre Yran 2022


Onsdag 12/7

Vi startar på onsdag 12/7 med utomhusbio och popcorn för både stora och små, njut av härliga filmer utomhus i den ljumma julikvällen mitt i Idre, För barnen visas Muckorna och senare på kvällen visas I wanna dance with somebody. I kyrkan blir det musik i sommarkväll.


Torsdag 13/7

Torsdagen bjuder på bakluckeloppis vid hembygdsgården. För barnen med spring i benen finns Idre Yran loppet, en springtävling för alla barn vid Smiljolets fotbollsplan.

På torsdag kväll är det dags för en riktig nagelbitare, nämligen Brännbollsturneringen där det spelas spännande matcher, detta är en favorit hos publiken.


Fredag 14/7

Fredagen börjar med tomtvisning på Idre Himmelfjäll. Marknad på prästjolet med massor av knallar som erbjuder allt från lokala hantverk till goda delikatesser, flera foodtrucks finns även på plats. Tivoli finns i närheten av marknaden. Café med jônnbröd vid Hembygdsgården.

Skidtävling på snö. Mellan kyrkan och Hembygdsgården finns skidspår mitt i juli! Kom och se när de stora stjärnorna gör upp i Idresprinten.

Företagsmiddag med underhållning och utdelning av pris till årets företagare.

Kl 21 öppnar festivalområdet, på scen står Fernandoz och Svenne Rubins, Entré 300 kr, fullständiga rättigheter.


För alla mellan 13-20 år har vi Blås Grönt, en tävling där det gäller att blåsa grönt, dvs vara nykter hela helgen. Många fina priser väntar, bl.a. ett startpaket för körkort. Blåsningarna sker vid prästgården fredag, lördag och söndag.


Lördag 15/7

Lördagens stora happening är Idre Watercross, en snöskotertävling på Idresjöns vatten.

Tivolit är igång och på Hembygdsgården serveras môsseklubb, en riktig favorit hos de många hemvändare som kommer hem under Idre Yran. Bilutställning vid Idregården, kom och rösta på din favorit.

Alla barn får sen chansen att prova på snön. Askes skidlopp är en nyhet där man med egna skidor åker en sträcka på snön, alla barn får pris.

Kl 21 öppnar festivalområdet, på scenen står John Lindberg Trio och Solds Finest. Entré 300 kr, fullständiga rättigheter.


Söndag 16/7

Söndagen är barnens dag med ansiktsmålning, godisregn, fikaservering. Mamma Mu och Kråkan kommer på besök. Prisutdelning av Blås grönt. Idre Yran avslutas med klassisk bilbingo.


Idre Yran är en festival som arrangeras helt ideellt av eldsjälar på byn med stort stöd av de lokala företagarna som är verksamma i Idreområdet.Program Idre Yran 2023

Läs mer på IdreYran.com gällande anmälan som funktionär, sponsor eller övrig information.

Comments


bottom of page