top of page

ANNONSER

Nu är skoterlederna i Idre öppna!

Det är många som har längtat och nu är det äntligen dags. Idrefjällens snöskoterklubb som bedriver ledunderhållningen i området har gjort ett gediget arbete med att få ordning på lederna. Nu kan de äntligen meddela att flertalet av lederna i Idre är öppna!


Snöskoter Idre med Idre Fjäll i bakgrunden

Från en av alla vackra leder kring Idre


Snöfallet som kommit och gått senaste veckorna har täckt hela norra Dalarna av ett tjockt snötäcke och nu öppnas de första skoterlederna för säsongen. Idrefjällens snöskoterklubb öppnar alla leder kring byn men meddelar att det fortfarande är stängt mot Drosbacken och Höstsätern då älven inte riktigt frusit ihop.


SOND hälsar att förutom Idres öppnande av lederna har även Lövnäs/Nornäs öppnat sina leder. Särna har öppnat alla utom Särna-Ringbo och Särna-Dalakojan. Övrigt så har ännu inga öppnat några leder.


Milslånga snöskoterleder kring Idre i norra dalarna

Många fina dagar väntar ute bland de milslånga skoterleder som slingrar sig runt Idre


Totalt finns ca 1800 km skoterled i norra Dalarnas fjällvärld.

SOND - Snöskoter Område Norra Dalarna är en ekonomisk förening som består av sju lokala snöskoterklubbar. Håll dig uppdaterad om statusen på skoterlederna hos respektive klubb.För att få köra snöskoter på skoterlederna i området måste man ha ett giltigt ledkort på sin skoter. Enklast köper man det med Swish eller hos någon av återförsäljningarna som du hittar hos SOND.


Pris ledkort/skoterpass för snöskoter:

1 dag: 300 kr 3 dagar: 600 kr 1 vecka: 850 kr Årspass kostar 1400 kr/skoter Swisha till nummer 123 018 1032 Ange ditt registreringsnummer som meddelande. Vid kontroll visar du upp ditt Swishkvitto!

Läs mer på www.sond.se


Är du intresserad av att ta förarbevis för snöskoter i Idre? Läs mer hos Idrefjällens snöskoterklubb här! När du färdas ute på fjället så kan det vara bra att vara påläst om fjällsäkerhet. Läs gärna mer hos Norra Dalarnas Fjällsäkerhetskommitté på norradalarna.se

Comments


bottom of page