top of page

ANNONSER

Polis-Lena: Att arbeta som polis i Idre

I en nyskriven och intressant artikel hos Polistidningen berättar en av två poliser här i Idre om vardagen som glesbygdspolis i Norra Dalarna.

Lena Nilsson, Polis i Idre vid midsommarfirande i Idre by 2022


Lena har jobbat som polis i Idre i 23 år och lovar att hon varit med om väldigt mycket. Utmaningar och uppfinningsrikedom varvat med glädje och stolthet till yrket.

“Även om jag aldrig har jobbat i en större stad så är jag ändå ganska säker på att jag är lika riktig som alla mina kollegor i hela landet.”

"I huvudet på en glesbygdspolis" - Artikel i Polistidning

 

Nu satsas det på Polisen i Idre. Polisstationen renoveras och byggs om för att göra plats för fler kollegor. I dagsläget är det två poliser som tjänstgör i Idre men det är beslutat att de ska bli fler.


Är du intresserad av att jobba som polis ska du verkligen passa på nu!

Här kan du läsa mer om distansutbildningen:


"Du vet väl att du kan studera till polis utan att behöva flytta från din hemort?

I Umeå, Växjö, Borås och Malmö går polisutbildningen att läsa på distans.

Antagningsprocessen för distanssökande är densamma som för polisprogrammet i övrigt, med skillnad att du kan önska studieplats under distansutbildningen.

Detta innebär att du kan bo i till exempel Borlänge och studera hemifrån din bostad men några veckor per termin behöver du åka till den studieort som du har valt, Umeå, Växjö, Borås eller Malmö."


 

Är du intresserad av att arbeta som deltidsbrandman i Idre så söker även brandkåren efter personal just nu. Läs mer och ansök här!Comments


bottom of page